RECEPT FRÅN HJ

Lingonsviss med kolasås

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 100 gram havreflarn 10-12 stycken
  • 2,5 deciliter vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 2 deciliter kolasås färdigköpt
  • 2 deciliter lingon frysta
  • 4 matskedar pumpakärnor

Gör så här

1

Bryt havreflarnen i bitar. Vispa grädden. Skär glassen i kuber eller ta ut kulor med kuljärn. Värm kolasåsen försiktigt, den får inte koka.

2

Varva glass, flarn, grädde och lingon. Strö på pumpakärnor. Ringla över lite av den varma såsen och servera resten till.


Kommentar:
Frysta lingon med varm tjinuskisås är en klassisker där kontraster möter varandra – syrligt och sött, varmt och kallt. Här får de spännande smakerna samsas med vaniljglass och havreflarn i en läcker ”marängsviss”. Välj själv om du vill göra en stor sviss eller servera i portionsskålar.

Recept