Du behöver
- 300 g vit choklad
- 125 g smör
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 2 st lime rivet skal från 1 lime + 3 msk pressad limesaft (ca 2 lime)
Glasyr:
2 dl florsocker
1.5 msk vatten
limeskal
Ugn: 175°
Gör så här
Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör under omrörning i en kastrull.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa ägg och socker pösigt.
Finriv limeskalet. Rulla limen hårt i bänken och pressa ur saften.
Blanda ner chokladblandningen, limeskal och -saft och mjölblandningen i äggsmeten. Häll upp i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt kallna.
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla över kakan.
Skär i rutor och garnera med limeskal.