RECEPT FRÅN HJ

Limekladdkaka

Syrlig men samtidigt vänligt mild.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 2 st lime
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • Servera med:

  • grädde
  • bär
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i det varma smöret. Låt svalna något. Tvätta limen och riv skalet fint. Pressa ur saften, ca 3/4 dl.

2

Vispa ihop ägg och socker. Rör i smör, limeskal och saft. Blända i vaniljsocker och mjöl.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

4

Låt kakan kallna och servera med grädde och bär.


Kommentar:
Tips! Rulla limen ganska hårt i köksbänken innan du pressar den så blir den mjuk och släpper ifrån sig mer saft.

Recept