RECEPT FRÅN HJ

Limebakad lax med fänkålscruditet

Visste du att crudité är råa grönsaker skurna i stavar, munsbitar eller i tunna skivor. Cru kommer från franskan och betyder rå.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • grönsaker munsbitar eller i tunna skivor
  • salt och peppar
  • 1 msk sesamfrön
  • 0.5 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • Fänkålscruditet:

  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 1 tsk ingefära riven
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • sallad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Torka av fisken och lägg den i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Blanda limeskal, limesaft, honung och olja och ringla över laxen. Baka laxen mitt i ugnen i ca 8 minuter.
2
Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg över i en skål och tillsätt limesaft, ingefära, honung, salt och vatten, och rör om. Servera med sallad och kokt potatis.

Recept