RECEPT FRÅN HJ

Lime- och myntakakor

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
35 stycken

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 st lime
  • 1.5 msk hackad mynta
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • Pensla med:

  • 1 st ägg
  • Garnera med:

  • pärlsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg socker, limeskal och mynta i matberedaren med kniven monterad. Kör tills sockret blir grönt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, smör i bitar och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp och plasta degen. Låt den vila i kylen, 1 timme.

2

Dela och rulla degen till fingertjocka längder. Skär dem i 4 cm långa bitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt dem svalna på bakgaller. Förvara i burk med lock.


Recept