Laxpiroger

Fina och frasiga till förrätt. Förbered fram till gräddningen och servera dem varma eller ljumma.

Du behöver

  • 3 st smördegsplattor tinade

Fyllning:

4 st hårdkokta ägg
150 g kallrökt lax
1 msk crème fraîche
3 msk hovmästarsås

Pensla med:

ägg

Servera med:

sallad
citron

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Blanda ägg, lax, crème fraiche och hovmästarsås.

2
Kavla ut smördegen lätt så att plattan är ca 24×15 cm. Dela varje smördegsplatta på mitten. Lägg på fyllning och vik ihop till piroger.

3
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och nagga kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 15 minuter. Servera med sallad och citron.

Scroll to Top