Laxpaj med räkor

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 200 g färskrökt lax 150 g skalade räkor 2 dl...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

200 g färskrökt lax
150 g skalade räkor
2 dl västerbottensost riven
3 st ägg
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
3 msk hackad dill
salt peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med räkorna. Strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, dill, salt och peppar.

4
Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top