RECEPT FRÅN HJ

Laxmackor med dillmajonnäs och fänkålssallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd ljust
  • 400 gram kallrökt lax
  • Dillmajonnäs:

  • 1 styck äggula
  • 2 matskedar hackad dill
  • 1 tesked senap
  • 0.5 teskedar vitvinsvinäger
  • 1 deciliter rapsolja
  • salt
  • Fänkålssallad:

  • 1 styck fänkål
  • 0.5 stycken äpple
  • 1 styck apelsin
  • 2 matskedar olivolja
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • dill

Gör så här

1

Dillmajonnäs: Blanda äggula, dill, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.

2

Fänkålssallad: Dela fänkålen på längden och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen och äpplet tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkål, äpple, apelsinsaft, olja, salt och peppar.

3

Bred lite av dillmajonnäsen på brödskivorna. Lägg på laxen. Toppa med fänkålssallad och majonnäs. Garnera med dill.


Recept