Du behöver
- 4 skiva surdegsbröd ljust
- 400 g kallrökt lax
Dillmajonnäs:
1 st äggula
2 msk hackad dill
1 tsk senap
0.5 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt
Fänkålssallad:
1 st fänkål
0.5 st äpple
1 st apelsin
2 msk olivolja
salt och peppar
Garnera med:
dill
Gör så här
Dillmajonnäs: Blanda äggula, dill, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.
Fänkålssallad: Dela fänkålen på längden och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen och äpplet tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkål, äpple, apelsinsaft, olja, salt och peppar.
Bred lite av dillmajonnäsen på brödskivorna. Lägg på laxen. Toppa med fänkålssallad och majonnäs. Garnera med dill.