Du behöver
- 300 g laxfilé
- 0.5 st ägg häll upp i ett glas
- 2 msk vispgrädde
- 1 tsk senap
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 0.25 st blomkålshuvud
- 2 msk hackad dill
- 0.5 st citron pressad saft
Pepparrotssås:
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk riven pepparrot
Servera med:
potatis ev kokt
Gör så här
1
Mixa laxen och blanda med ägg, grädde, senap, salt och peppar. Forma färsen till små bollar och stek dem i en stekpanna med smör i ca 5 minuter.
2
Dela blomkålen i mindre buketter. Koka dem knappt mjuka och låt dem rinna av. Blanda blomkålen med dill och citronsaft.
3
Pepparrotssås: Rör samman yoghurt och pepparrot och servera till laxköttbullarna med blomkål och eventuellt potatis.