Laxgryta med fänkål

Du behöver 600 g laxfilé salt, vitpeppar 8 st salladslökar 0.5 st fänkål 1 msk smör 1 msk mjöl 0.5 dl sherry kan uteslutas 1...

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt, vitpeppar
  • 8 st salladslökar
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 0.5 dl sherry kan uteslutas
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill

Servera med:

150 g sockerärter kokta
potatis kokt pressad

Gör så här

1
1. Skär laxen i stora tärningar. Salta och peppra.

2
2. Skär salladslöken i bitar. Anska och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs salladslök och fänkål i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med sherry och vatten under omrörning. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.

3
3. Lägg ner laxen och rör om försiktigt, gärna med en slickepott. Låt gry-tan få ett uppkok under lock. Ta grytan från värmen och låt den stå 5 mi-nuter. Strö över dillen. Servera med kokta sockerärter och pressad pota-tis.

Scroll to Top