Du behöver
- 600 g laxfilé
- salt, vitpeppar
- 8 st salladslökar
- 0.5 st fänkål
- 1 msk smör
- 1 msk mjöl
- 0.5 dl sherry kan uteslutas
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 0.5 dl hackad dill
Servera med:
150 g sockerärter kokta
potatis kokt pressad
Gör så här
1
1. Skär laxen i stora tärningar. Salta och peppra.
2
2. Skär salladslöken i bitar. Anska och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs salladslök och fänkål i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med sherry och vatten under omrörning. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.
3
3. Lägg ner laxen och rör om försiktigt, gärna med en slickepott. Låt gry-tan få ett uppkok under lock. Ta grytan från värmen och låt den stå 5 mi-nuter. Strö över dillen. Servera med kokta sockerärter och pressad pota-tis.