RECEPT FRÅN HJ

Laxgratäng med dill

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
1 röstande.

Du behöver

  • 1 kilo potatis
  • 2 stycken gula lökar
  • 2 matskedar smör
  • salt och peppar
  • 1 deciliter vitt vin
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 150 gram färsk spenat
  • 200 gram färskrökt lax
  • 1 deciliter hackad dill
  • 1.5 deciliter riven ost
  • Garnera med:

  • dill

Gör så här

1

Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör i en stor gryta. Häll i potatisen och låt fräsa med löken ett par minuter.

2

Krydda med salt och peppar och tillsätt vin och grädde. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter. Skölj spenaten och tillsätt till grytan, och rör om.

3

Varva potatis,  strimlad lax och dill i en smord ugnsform. Strö på ost och gratinera i ca 30 minuter tills potatisen är mjuk. 

4

Garnera med dill och servera med sallad och citron.


Recept