Laxbakelse med kräftor

Du behöver 30 skiva formbröd Fyllning: 1 burk kräftstjärtar i lag 250 g varmrökt laxfilé 2 dl lätt crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl...

Du behöver

  • 30 skiva formbröd

Fyllning:

1 burk kräftstjärtar i lag
250 g varmrökt laxfilé
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad dill
0.5 tsk citronpeppar
salt

Garnera med:

4 dl majonnäs
dill
gräslök
10 st skivad kallrökt lax
kräftstjärtar
citron

Gör så här

1

Fyllning: Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar. Smaka av med salt.

2

Ta ut 30 rundlar av formbrödet, 7–8 centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.

3

Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.

4

Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsens kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck bakelsernas kanter med hackad dill och gräslök. Placera en laxros i mitten på varje bakelse. Fördela kräftstjärtar runt om. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.


Kommentar:
Lyxig bakelse med två sorters lax och kräftor som passar på såväl en buffé som till förrätt.

Scroll to Top