Du behöver
- 30 skiva formbröd
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lag
250 g varmrökt laxfilé
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad dill
0.5 tsk citronpeppar
salt
Garnera med:
4 dl majonnäs
dill
gräslök
10 st skivad kallrökt lax
kräftstjärtar
citron
Gör så här
Fyllning: Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar. Smaka av med salt.
Ta ut 30 rundlar av formbrödet, 7–8 centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.
Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.
Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsens kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
Vid servering: Täck bakelsernas kanter med hackad dill och gräslök. Placera en laxros i mitten på varje bakelse. Fördela kräftstjärtar runt om. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.
Lyxig bakelse med två sorters lax och kräftor som passar på såväl en buffé som till förrätt.