RECEPT FRÅN HJ

Laxbakelse med kräftor

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
10 stycken

Du behöver

  • 30 skiva formbröd
  • Fyllning:

  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 250 g varmrökt laxfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • salt
  • Garnera med:

  • 4 dl majonnäs
  • dill
  • gräslök
  • 10 st skivad kallrökt lax
  • kräftstjärtar
  • citron

Gör så här

1

Fyllning: Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar. Smaka av med salt.

2

Ta ut 30 rundlar av formbrödet, 7–8 centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.

3

Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.

4

Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsens kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck bakelsernas kanter med hackad dill och gräslök. Placera en laxros i mitten på varje bakelse. Fördela kräftstjärtar runt om. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.


Kommentar:
Lyxig bakelse med två sorters lax och kräftor som passar på såväl en buffé som till förrätt.

Recept