Lax- och spenatlasagne

Du behöver 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin 65 g färsk babyspenat salt och peppar 200 g lasagneplattor färska 150 g broccoli...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g färsk babyspenat
  • salt och peppar
  • 200 g lasagneplattor färska
  • 150 g broccoli fryst och tinad
  • 350 g laxfilé skinnfri

Sås:

2 msk smör eller margarin
0.5 dl vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost

Topping:

100 g skalade räkor ca 250 g oskalad vikt
10 st sugarsnaps

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Rör i spenaten och fräs 1 minut till. Krydda med salt och peppar.

2
Sås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning, och koka i 5 minuter. Rör i osten och krydda med salt och peppar.

3
Varva sås, lasagneplattor, spenatfräs, broccoli och tunt skivad lax i en ugnsfast form. Avsluta med sås. Gratinera i ca 40 minuter. Toppa med räkor och strimlade sugarsnaps.

Scroll to Top