Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 65 g färsk babyspenat
- salt och peppar
- 200 g lasagneplattor färska
- 150 g broccoli fryst och tinad
- 350 g laxfilé skinnfri
Sås:
2 msk smör eller margarin
0.5 dl vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
Topping:
100 g skalade räkor ca 250 g oskalad vikt
10 st sugarsnaps
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Rör i spenaten och fräs 1 minut till. Krydda med salt och peppar.
2
Sås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning, och koka i 5 minuter. Rör i osten och krydda med salt och peppar.
3
Varva sås, lasagneplattor, spenatfräs, broccoli och tunt skivad lax i en ugnsfast form. Avsluta med sås. Gratinera i ca 40 minuter. Toppa med räkor och strimlade sugarsnaps.