Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

´Det här är en perfekt paj till utflykten, buffén eller knytkalaset då den är lika god varm som kall!

Du behöver

Pajbotten:

4.5 st potatis medelstora av fast sort
1 dl rapsolja
salt grovmalen svartpeppar

Fyllning:

1 st purjolök liten
175 g kallrökt lax

Äggstanning:

2 st ägg
2 dl crème fraîche
gräslök eller ca
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Pajbotten: Finriv potatisarna och blanda dem med olja, salt och ganska mycket peppar. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter.

2
Fyllning: Skiva purjolöken och skölj den noga. Strimla laxen. Fördela purjolöken över hela pajbottnen. Lägg på laxen jämnt över löken.

3
Äggstanning: Vispa upp äggen. Blanda i crème fraiche, hackad gräslök och smaka av med salt och peppar. Tänk på att laxen redan har en stark saltsmak. Häll blandningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg.

Scroll to Top