Lax med senapstäcke

Du behöver 800 g laxfilé med skinn salt peppar 2 st äggulor 0.5 dl senap 0.5 dl ströbröd Sås: 1 dl vispgrädde 1 dl crème...

Du behöver

  • 800 g laxfilé med skinn
  • salt peppar
  • 2 st äggulor
  • 0.5 dl senap
  • 0.5 dl ströbröd

Sås:

1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 tsk flytande honung
0.5 dl hackad dill

Servera med:

potatis kokt
ärter
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.

2
Blanda äggulor, senap och 2/3 av ströbrödet, och bred över laxen. Strö på resten av ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter.

3
Sås: Vispa grädden. Blanda grädde, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med honung, salt och peppar. Blanda i dill. Servera såsen till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter och citron.

Scroll to Top