Du behöver
- 3 st potatis
- 0.5 st zucchini
- 0.25 st fänkål
- 10 cm purjolök
- 4 st körsbärstomater
- salt citronpeppar
- 2 st laxfilé
- 1 msk olivolja
- 1 dl matyoghurt
- 1 msk chilisås
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen tunt, gärna med osthyvel. Skiva zucchini och fänkål.
2
Ansa och strimla purjolöken, och klyfta tomaterna. Lägg potatis, zucchini, fänkål och purjolök i en ugnsfast form.
3
Krydda med salt och peppar. Lägg på laxen och ringla över oljan. Krydda fisken. Baka i ugnen i 20 minuter.
4
Lägg i tomaterna och baka ett par minuter till. Blanda yoghurten med chilisåsen och servera till.