RECEPT FRÅN HJ

Lättgjorda kikärtsbiffar

De goda vegetariska biffarna som görs på konserverade kikärter, smakar bra med klyftpotatis och tzatziki till.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar kikärtor á 400
  • 1 styck gul lök
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 2 matskedar hackad persilja
  • 0.5 teskedar salt
  • 1 kryddmått peppar
  • 1 matsked maizena majsstärkelse
  • 1 styck ägg
  • smör eller margarin till stekning

Gör så här

1

Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.

2

Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.

3

Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.

4

Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.


Kommentar:
Servera med en sås på crème fraiche, limeskal och -saft kryddad med chilipulver. Blötlägg egna kikärter över natten och koka i 45 minuter.

Recept