Du behöver
- 2 burk kikärtor á 400
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1 st ägg
- smör eller margarin till stekning
Gör så här
1
Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2
Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
3
Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
4
Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.
Servera med en sås på crème fraiche, limeskal och -saft kryddad med chilipulver. Blötlägg egna kikärter över natten och koka i 45 minuter.