Du behöver
- 300 g santorreggia kryddig korv
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 st paprika orange
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st squash grön
- 0.5 st aubergine
- 1 msk olivolja
- 2 dl passerade tomater
- 200 g lasagneplattor färska
Sås:
2.5 dl mjölk
0.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk vetemjöl
salt och peppar
1 dl ost riven lagrad
Servera med:
broccoli kokt
Ugn: 225º
Gör så här
1
Mixa korv paprika, lök, vitlök, squash och aubergine till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad.
2
Fräs korv- och grönsaksblandningen med olja och passerade tomater i en stor stekpanna och låt puttra, ca 5 minuter.
3
Varva lasagneplattor med korv-ratatouillen i en smord ugnssäker form som passar till lasagneplattorna.
4
Vispa samman mjölk, grädde och mjöl i en kastrull, och låt såsen sjuda i 3 minuter under omrörning. Salta och peppra.
5
Häll ner osten i såsen, och rör om tills den smälter. Bred ostsåsen över lasagnen och grädda i mitten av ugnen, 20–25 minuter. Servera lasagnen med broccoli.