Du behöver
- 1 kg högrev
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin eller vatten
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk kalvfond
- 100 g rökt sidfläsk tärnat
- 1 tsk timjan torkad
- 2 tsk oregano torkad
- salt och peppar
- 1 tsk honung
Servera med:
pappardelle pasta
riven parmesanost
Ugn: 100°
Gör så här
Putsa köttet från hinnor och fett runt om. Lägg i en gryta som tål ugnsvärme. Skala och skiva morötter och palsternacka. Skala löken och dela i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
Lägg ner allt i grytan tillsammans med tomatpuré, vin eller vatten, krossade tomater och fond. Stek fläsket knaprigt och lägg ovanpå köttet. Lägg i lagerblad, timjan, oregano, salt, peppar och honung.
Koka upp grytan och lägg på lock. Tillaga i ugn i ca 7 timmar tills köttet är mört.
Ta upp kött och grönsaker ur grytan och skär köttet i mindre bitar. Koka ihop såsen i 10 minuter och lägg tillbaka kött och grönsaker. Smaka av.
Servera bolognesen med pappardelle pasta och riven parmesan.