Långkokt bolognese

Du behöver 1 kg högrev 2 st morötter 1 st palsternacka 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 2 dl rött vin...

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin eller vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk kalvfond
  • 100 g rökt sidfläsk tärnat
  • 1 tsk timjan torkad
  • 2 tsk oregano torkad
  • salt och peppar
  • 1 tsk honung

Servera med:

pappardelle pasta
riven parmesanost

Ugn: 100°

Gör så här

1

Putsa köttet från hinnor och fett runt om. Lägg i en gryta som tål ugnsvärme. Skala och skiva morötter och palsternacka. Skala löken och dela i klyftor. Skala och skiva vitlöken. 

2

Lägg ner allt i grytan tillsammans med tomatpuré, vin eller vatten, krossade tomater och fond. Stek fläsket knaprigt och lägg ovanpå köttet. Lägg i lagerblad, timjan, oregano, salt, peppar och honung. 

3

Koka upp grytan och lägg på lock. Tillaga i ugn i ca 7 timmar tills köttet är mört.

4

Ta upp kött och grönsaker ur grytan och skär köttet i mindre bitar. Koka ihop såsen i 10 minuter och lägg tillbaka kött och grönsaker. Smaka av.

5

Servera bolognesen med pappardelle pasta och riven parmesan.

Scroll to Top