Du behöver
- 3 dl kallt vatten
- 15 g jäst
- 1 dl grahamsmjöl
- 5.5 dl vetemjöl
- 0.5 msk salt
- 1 msk sesamfrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Häll vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl, salt och sesamfrö och rör ihop till en deg.
2
Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till nästa dag, 8–12 timmar eller längre.
3
Värm ugnen till 250°. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Hantera den med lätt hand och degskrapa. Dra ut den till en längd och dela i 12 bitar. Forma runda bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
4
Grädda direkt, mitt i ugnen i 10–12 minuter tills bullarna fått lite färg.
5
Låt svalna på galler utan bakduk.