Du behöver

  • 8 st gula lökar medelstora
  • smör att steka i
  • 300 g lammfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala lökarna och koka dem cirka 5 minuter. Fiska upp lökarna och låt dem svalna. Skär av det yttersta av roten i botten så att lökarna kan stå upp. Skär av 1/3 av toppen och gröp ur lökarna.

3

Hacka cirka 1/3 av det urgröpta och bortskurna och stek i smör tillsammans med lammfärsen. Resten av löken kan du hacka och frysa in. Rör hela tiden och tillsätt sedan tomatpuré och vatten.

4

Finhacka hälften av persiljan. Låt lammfärssåsen puttra 5–7 minuter och tillsätt persiljan, salt och peppar.

5

Ställ lökarna i en ugnsfast form och fyll dem med lammfärsen. Fördela den rivna osten och baka i 25–30 minuter.

6

Dekorera med resten av persiljan och servera med en sallad.


Kommentar:
En riktig 70-talsrätt som man också kan fylla med bara grönsaker och ha som tillbehör till kött eller fisk.

Recept