Du behöver
Botten:
6 st äggvitor ca 2 dl
4 dl strösocker
150 g hasselnötter malda
0.5 dl maizena majsstärkelse
0.5 dl marsanpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde vispad
1 burk mandarinklyftor 312 g
Garnering:
50 g hasselnötter rostade och hackade
mörk blockchoklad 5 rutor
0.5 dl florsocker
Ugn: 175º
Gör så här
Vispa äggvitorna till skum. Häll i strösockret under tiden du vispar. Vispa till en fast marängsmet. Blanda nötterna med majsstärkelsen och marsánpulvret. Vänd ner nötblandningen i marängsmeten med en slickepott.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut långa ränder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt botten svalna. Vänd därefter upp den på ett annat papper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
Bred vispad grädde på tårtbottnen och strö över avrunna mandarinklyftor. Låt fyllningen ligga 5 minuter på kakan innan den rullas ihop så är det lättare att rulla ihop den. Rulla ihop på längden till en tjock rulltårta.
Sikta florsockret lätt över rullen. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och ringla över rullen i ett oregelbundet mönster med en tesked. Strö på nötterna. Dela rullen på mitten till två stubbar eller i portionsbakelser när chokladen har stelnat.