Läcker skinktårta med äpple, valnötter och vindruvor

Skinka och äpple i fyllningen gör smörgåstårtan fräsch i smaken. Kiwi och vindruvor som garnering förstärker friskheten.

Du behöver

  • 9 skiva formbröd längdskurna

Fyllning 1:

1 st räkost

Fyllning 2:

0.75 dl majonnäs
0.75 dl crème fraîche
1 st äpple syrligt
150 g skinka rökt

Garnering:

1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
skinka ca 16 skivor rökt
kiwifrukt
cocktailtomater
persilja
vindruvor
valnötter

ca 8-10 bitar:

Gör så här

1
Lägg 3 brödskivor som botten och bred osten över dem. Lägg nästa 3 skivor på andra ledden.

2
Tärna skinkan. Riv äpplet. Blanda samman creme fraiche med majonnäs, rivet äpple och skinka. Bred blandningen över brödskivorna. Lägg de tre sista brödskivorna parallellt med de första.

3
Rör samman creme fraiche och majonnäs till garneringen. Halvera skinkskivorna.

4
Lägg en tallrik över tårtan och skär den rund efter tallriken. Bred majonnäsblandningen över och runt hela tårtan. Sätt fast valnötter runtom tårtan. Rulla samman skinkskivorna och garnera som på bilden.

Scroll to Top