RECEPT FRÅN HJ

Kycklingvingar med chili

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg kycklingvingar
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • Glaze:

  • 50 g smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära riven
  • 4 msk honung
  • 3 msk sriracha stark chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 st lime
  • Gurksallad:

  • 1 st gurka
  • 4 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 st rödlök
  • Garnera med:

  • sesamfrön
  • koriander
  • salladslök
  • Servera med:

  • ris
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg kycklingvingar och olja i en plastpåse och blanda runt väl. Lägg ut vingarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugn i 35 minuter tills de fått fin färg.

2

Glaze: Smält smöret i en kastrull. Blanda i pressad vitlök och ingefära och stek i 1 minut. Blanda i honung, sriracha, soja och limesaft. Ta undan hälften av glazen och pensla resten på vingarna. Baka i ugn i 10 minuter till.

3

Gurksallad: Dela gurkan på längden och skiva den. Skala och skiva löken tunt. Rör samman vinäger och socker tills det lösts upp. Blanda i gurka och lök. Låt dra i kyl i minst 15 minuter, gärna längre.

4

Ta ut kycklingen och pensla på den sista glazen. Strö över rostade sesamfrö och garnera med koriander och salladslök. Servera med gurksallad och ris.


Recept // Fler kycklingvingarrecept