Kycklingvingar med chili

Du behöver 1.5 kg kycklingvingar 0.5 dl rapsolja salt och peppar Glaze: 50 g smör 3 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära riven 4 msk honung...

Du behöver

  • 1.5 kg kycklingvingar
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och peppar

Glaze:

50 g smör
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära riven
4 msk honung
3 msk sriracha stark chilisås
1 msk soja
1 st lime

Gurksallad:

1 st gurka
4 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 msk strösocker
0.5 st rödlök

Garnera med:

sesamfrön
koriander
salladslök

Servera med:

ris

Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg kycklingvingar och olja i en plastpåse och blanda runt väl. Lägg ut vingarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugn i 35 minuter tills de fått fin färg.

2

Glaze: Smält smöret i en kastrull. Blanda i pressad vitlök och ingefära och stek i 1 minut. Blanda i honung, sriracha, soja och limesaft. Ta undan hälften av glazen och pensla resten på vingarna. Baka i ugn i 10 minuter till.

3

Gurksallad: Dela gurkan på längden och skiva den. Skala och skiva löken tunt. Rör samman vinäger och socker tills det lösts upp. Blanda i gurka och lök. Låt dra i kyl i minst 15 minuter, gärna längre.

4

Ta ut kycklingen och pensla på den sista glazen. Strö över rostade sesamfrö och garnera med koriander och salladslök. Servera med gurksallad och ris.

Scroll to Top