Du behöver
- 1.5 kg kycklingvingar
- 0.5 dl rapsolja
- salt och peppar
Glaze:
50 g smör
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära riven
4 msk honung
3 msk sriracha stark chilisås
1 msk soja
1 st lime
Gurksallad:
1 st gurka
4 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 msk strösocker
0.5 st rödlök
Garnera med:
sesamfrön
koriander
salladslök
Servera med:
ris
Ugn: 200°
Gör så här
Lägg kycklingvingar och olja i en plastpåse och blanda runt väl. Lägg ut vingarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugn i 35 minuter tills de fått fin färg.
Glaze: Smält smöret i en kastrull. Blanda i pressad vitlök och ingefära och stek i 1 minut. Blanda i honung, sriracha, soja och limesaft. Ta undan hälften av glazen och pensla resten på vingarna. Baka i ugn i 10 minuter till.
Gurksallad: Dela gurkan på längden och skiva den. Skala och skiva löken tunt. Rör samman vinäger och socker tills det lösts upp. Blanda i gurka och lök. Låt dra i kyl i minst 15 minuter, gärna längre.
Ta ut kycklingen och pensla på den sista glazen. Strö över rostade sesamfrö och garnera med koriander och salladslök. Servera med gurksallad och ris.