RECEPT FRÅN HJ

Kycklingtacos

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • salt, peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kycklingfond
  • Guacamole:

  • 2 st avokador
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt, peppar
  • Syrad lök:

  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 st rödlökar
  • Servera med:

  • tortillabröd små
  • mâchesallad
  • gurka skivad
  • koriander
  • syrad rödlök

Gör så här

1

Syrad lök: Koka upp ättika, socker och vatten och koka tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna lite. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda med lagen. Låt dra en timme.

2

Kyckling: Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Fräs kyckling och vitlök i stekpanna med smör.

3

Tillsätt spiskummin, oregano, paprikapulver, honung, vatten och fond och koka ihop i 30 minuter. Rör om så att köttet delar sig lite. Häll eventuellt av lite vätska.

4

Guacamole: Mosa avokadoköttet och blanda med crème fraiche, riven vitlök, citronsaft, salt och peppar.

5

Servera kycklingröran i tortillabröd med sallad, gurka, koriander, guacamole och syrad lök.


Recept