Kycklingsoppa med risoni

Du behöver 1 st kyckling 1,3 kg Buljong: vatten 1.5 tsk salt 0.5 tsk vitpepparkorn 2 st lagerblad 0.5 st purjolök 1 st morot Soppa:...

Du behöver

  • 1 st kyckling 1,3 kg

Buljong:

vatten
1.5 tsk salt
0.5 tsk vitpepparkorn
2 st lagerblad
0.5 st purjolök
1 st morot

Soppa:

2 st morötter
0.5 st purjolök
2 tsk curry
1 tsk ingefära finriven
1 msk smör
0.75 dl risoni
12 dl kycklingbuljong
salt och peppar

Servera med:

turkisk yoghurt
bröd

Gör så här

1
Skölj av kycklingen och lägg den i en stor gryta. Mät upp och häll över kokande vatten, så att det täcker kycklingen. Koka upp och skumma buljongen.

2
Tillsätt salt, vitpeppar, lagerblad, purjolök i bitar och skalad morot i bitar. Sjud kycklingen, ca 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar. Låt stå 10 minuter.

3
Ta upp kycklingen. Sila buljongen i en rengjord gryta och koka ihop den i 10 minuter. Låt kycklingen svalna något. Bena ur den och skär köttet i bitar.

4
Skala morötterna till soppan och skär dem i små tärningar. Ansa och skär purjolöken i 5 cm långa strimlor. Fräs curry och ingefära i en gryta med smör.

5
Tillsätt grönsakerna och risonin och späd med kycklingbuljongen. Låt soppan koka i ca 12 minuter.

6
Tillsätt kycklingköttet och låt soppan bli het. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med yoghurt och bröd.

Scroll to Top