Kycklingschnitzel med svampsås

Du behöver 4 st minutfiléer utbankade kycklingfiléer salt peppar 2 msk dijonsenap 4 skiva rökt skinka 4 skiva smakrik ost 1 dl vetemjöl 1 st...

Du behöver

  • 4 st minutfiléer utbankade kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 skiva rökt skinka
  • 4 skiva smakrik ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Svampsås

125 g champinjoner
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl sky och vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 msk kalvfond

Servera med:

kokt potatis
pressgurka
champinjoner stekta

Gör så här

1

Krydda filéerna med salt och peppar. Bred senap på samtliga filéer och lägg skinka och ost på hälften av dem. Lägg på de andra filéerna. Vänd de dubbla filéerna i först mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. 

2

Stek schnitzlarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida. Vänd ett par gånger så de blir genomstekta. Ta upp och håll dem varma. Koka ur stekpannan med lite vatten och spara till såsen.

3

Svampsås: Skiva svampen och stek i en kastrull med smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med sky (se punkt 2) och grädde. Koka upp under omrörning. Tillsätt soja och fond, och koka i 5 minuter. Salta och peppra.

4

Skiva upp schnitzeln.


Kommentar:
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé. Utbankningen gör att man får ett bättre stekresultat, en saftigare och mörare kyckling. Minut-filén kan paneras, gratineras eller stekas som den är, och då behöver den bara stekas ca 3 minuter per sida. Kycklingen är saftig och genomstekt när den har en innertemperatur på 70º.

Scroll to Top