Du behöver
- 4 st minutfiléer utbankade kycklingfiléer
- salt
- peppar
- 2 msk dijonsenap
- 4 skiva rökt skinka
- 4 skiva smakrik ost
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 msk smör
Svampsås
125 g champinjoner
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl sky och vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1 msk kalvfond
Servera med:
kokt potatis
pressgurka
champinjoner stekta
Gör så här
Krydda filéerna med salt och peppar. Bred senap på samtliga filéer och lägg skinka och ost på hälften av dem. Lägg på de andra filéerna. Vänd de dubbla filéerna i först mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Stek schnitzlarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida. Vänd ett par gånger så de blir genomstekta. Ta upp och håll dem varma. Koka ur stekpannan med lite vatten och spara till såsen.
Svampsås: Skiva svampen och stek i en kastrull med smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med sky (se punkt 2) och grädde. Koka upp under omrörning. Tillsätt soja och fond, och koka i 5 minuter. Salta och peppra.
Skiva upp schnitzeln.
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé. Utbankningen gör att man får ett bättre stekresultat, en saftigare och mörare kyckling. Minut-filén kan paneras, gratineras eller stekas som den är, och då behöver den bara stekas ca 3 minuter per sida. Kycklingen är saftig och genomstekt när den har en innertemperatur på 70º.