Kycklingpiroger

Du behöver Deg: 25 g jäst 2.5 dl vatten 37 1 st ägg 1 msk olivolja 1 tsk salt 3.33 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 5...

Du behöver

Deg:

25 g jäst
2.5 dl vatten 37
1 st ägg
1 msk olivolja
1 tsk salt
3.33 dl grahamsmjöl
vetemjöl ca 5 dl

Fyllning:

1 st gul lök
200 g vitkål
1 msk olivolja
1 tsk curry
2 tsk oregano torkad
salt
200 g kyckling kokt eller stekt
100 g fetaost
100 g pizzaost riven

Pensling:

ägg
sesamfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Deg: Smula ner jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt, 1 timme.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i en stekpanna med olja utan att det får färg, 3–4 minuter. Krydda med curry och oregano. Smaka av med salt. Fräs i 1 minut till. Ta stekpannan från plattan.

3
Dela degen i 10 bitar och kavla ut bitarna till 1/2 cm tjocka rundlar. Pensla med uppvispat ägg. Fördela kål, tärnad kyckling, smulad fetaost och riven ost på degrundlarna. Vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanten med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

4
Pensling: Pensla pirogerna med ägg och strö på sesamfrö. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.

Scroll to Top