RECEPT FRÅN HJ

Kycklingpajer med grillad paprika och spenat

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning:

  • 2 msk smör
  • 250 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • chilipulver
  • 100 g färsk spenat
  • 50 g rökt skinka
  • 1 st grillad paprika på burk
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • Servera med:

  • rucola
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen. Ta ut rundlar med hjälp av ett glas, lite större än formarna. Lägg degen i ett lätt smort och mjölat muffinsbleck. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Skär kycklingfiléerna i små bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i smör i stekpanna. Ta upp bitarna. Fräs spenaten i stekpannan tills den är mjuk.

3

Blanda stekt kyckling, spenat, hackad skinka, hackad paprika och riven ost. Fördela fyllningen i formarna.

4

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll i formarna. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med rucola.


Kommentar:
Receptet ger 12 stycken minipajer.

Recept