RECEPT FRÅN HJ

Kycklingpaj med paprika

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 st paprikor röd och gul
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Pensling:

  • ägg
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar. Dela chilipepparn och ta bort kärnorna. Strimla den fint. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Låt chili och paprika fräsa med kycklingen ett par minuter.

3

Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Lägg i fyllningen. Strö över oregano och ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.

4

Kavla ut resten av degen och sporra remsor. Lägg dem i ett rutmönster över fyllningen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.


Kommentar:
Klassisk kycklingpaj med härlig äggstanning och fint rutnät som dekoration.

Recept