6 portioner
Du behöver
- 500 g fryst grillad salladskyckling
- 200 g champinjoner
- 4 salladslökar
- 2 paprikor en gul och en röd
- 2 msk smör
- 2 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
- 2 msk grovhackad basilika
- salt och peppar
- 1 rulle kyld rund pajdeg, 230 gram
- 1 uppvispat ägg
Servera med
sallad och bröd
Ugn: 225°
Gör så här
Tina kycklingen något. Ansa och kvarta champinjonerna. Skiva salladslöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Fräs lök, paprika och champinjoner i en stekpanna med smör i 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och basilika. Koka ihop till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rulla ut pajdegen på papper. Skär ut några blad i degen enligt bild.Lägg på degen löst över fyllningen. Tryck fast degen mot kanten och skär bort överflödet.
Pensla degytan med ägg. Lägg bladen i en ring i mitten och pensla dem med ägg.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med sallad och bröd.