Kycklingpaj med cashewnötter

Du behöver Pajdeg: 1 dl cashewnötter 2 3/4 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: kycklinglårfilé eller färdigstekt salladskyckling 2 msk smör 1...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl cashewnötter
2 3/4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

kycklinglårfilé eller färdigstekt salladskyckling
2 msk smör
1 st purjolök
1 st ananas 220 g
0.5 dl cashewnötter hackade

Äggstanning:

3 st ägg
0.5 dl ananasspad
2 dl crème fraîche
2 tsk curry
salt svartpeppar
2 dl cheddarost riven

Garnera med:

1 pkt bacon 140 g
1 msk persilja strimlad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg cashewnötter, mjöl och bitar av smöret i skålen till matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör smulorna till en degboll.

2
Ta upp och tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet vila i kylen, ca 30 minuter.

3
Skär kycklinglåren i bitar och stek i en stekpanna med smör, ca 10 mi-nuter. Tillsätt skivad purjolök och stek i 5 minuter till. Häll av ananasspa-det i ett mått, spara 1/2 dl.

4
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Lägg kyckling, purjolök och ananas i bitar i skalet.

5
Vispa samman ägg, ananasspad, crème fraiche och curry i en skål. Salta och peppra. Blanda ner riven ost.

6
Häll blandningen över fyllningen. Strö över hackade cashewnötter och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

7
Skär baconet i strimlor och stek i en stekpanna tills de blir knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över pajen vid serveringen ihop med persilja.

Scroll to Top