RECEPT FRÅN HJ

Kycklingpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • Fyllning:

  • 500 g kycklingfilé
  • salt, peppar
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon
  • 200 g färskost med örter
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk chilisås
  • salt, peppar
  • 12 st körsbärstomater
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Tillsätt mjölk och ättiksprit och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform 26 cm i diameter. Nagga degen och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Fyllning: Strimla kycklingen. Salta och peppra och stek den i omgångar i en stekpanna med smör. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i sitt eget fett. Blanda kyckling, bacon och färskost och lägg i pajskalet. Strö över ost.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, chilisås, salt och peppar, och häll i formen. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter.


Recept