Du behöver

    Pajdeg:

  • 50 gram smör
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 0.5 teskedar salt
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1.5 deciliter mjölk
  • Fyllning:

  • 400 gram kycklingfilé
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 1 matsked smör
  • 140 gram bacon tärnad
  • 1 styck gul lök
  • 1 styck röd paprika
  • Äggstanning:

  • 4 stycken ägg
  • 2 deciliter mjölk
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 0.5 deciliter mango chutney
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.

2

Fyllning: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver ochbryn den runt om i en stekpanna med smör. Låt kycklingen steka klart på medelvärme, vänd ofta. Stek baconet i en stekpanna i sitt eget fett tills det börjar bli brynt. Skala och hacka löken och låt den steka med baconet.  Lägg över i pajskalet. Skiva kycklingen och lägg i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, salt och peppar och häll över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Servera med sallad.


Recept // Fler kycklingfilérecept