RECEPT FRÅN HJ

Kycklinglår i pitabröd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 2 teskedar spiskummin
  • 2 teskedar paprikapulver
  • 1 tesked sambal oelek
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 1 matsked olivolja
  • salt
  • Vit sås:

  • 2 deciliter turkisk yoghurt
  • 0.5 deciliter majonnäs
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • Röd sås:

  • 1.5 deciliter ajvar relish mild
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 2 matskedar rapsolja
  • 2 teskedar sambal oelek
  • Servera med:

  • 4 stycken pitabröd
  • 0.5 stycken gurka
  • 1 styck rödlök
  • 2 matskedar hackad persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela varje filé i tre bitar. Blanda spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök, olja och salt. Häll kryddblandningen och kycklingbitarna i en plastpåse så blandas allt på enkelt sätt.

2

Lägg kycklingbitarna i en smord form och baka i ugn i ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

3

Vit sås: Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

4

Röd sås: Blanda samman ajvar relish, tomatpuré, olja och sambal oelek. Smaka av med salt. Värm pitabröden i ugnen. Skiva gurkan tunt. Skala och skiva löken tunt.

5

Servera pitabröden med båda såserna, kyckling, gurka, lök och persilja.


Recept // Fler kycklinglårfilérecept