RECEPT FRÅN HJ

Kycklinglår i pitabröd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Vit sås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Röd sås:

  • 1.5 dl ajvar relish mild
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • Servera med:

  • 4 st pitabröd
  • 0.5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 2 msk hackad persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela varje filé i tre bitar. Blanda spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök, olja och salt. Häll kryddblandningen och kycklingbitarna i en plastpåse så blandas allt på enkelt sätt.

2

Lägg kycklingbitarna i en smord form och baka i ugn i ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

3

Vit sås: Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

4

Röd sås: Blanda samman ajvar relish, tomatpuré, olja och sambal oelek. Smaka av med salt. Värm pitabröden i ugnen. Skiva gurkan tunt. Skala och skiva löken tunt.

5

Servera pitabröden med båda såserna, kyckling, gurka, lök och persilja.


Recept // Fler kycklinglårfilérecept