Kycklingköttbullar

Du behöver 450 g kyckling lårfilé av 1 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk timjan plockade och hackade blad 1 msk kycklingfond...

Du behöver

  • 450 g kyckling lårfilé av
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk färsk timjan plockade och hackade blad
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör

Dekoration:

färsk timjan

Kycklingköttbullar

Gör så här

1
Mixa eller mal kycklingköttet. Tillsätt salt, peppar, timjan, kycklingfond, senap, potatismjöl, ägg och grädde. Rör till en jämn smet.

2
Forma små köttbullar i handen med hjälp av en vattensköljd sked. Lägg upp dem på smörpapper.

3
Stek köttbullarna i smör i omgångar, ca 5 minuter. Servera köttbullarna varma på påskbordet. Dekorera med timjan.

Scroll to Top