Du behöver
- 450 g kyckling lårfilé av
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 msk färsk timjan plockade och hackade blad
- 1 msk kycklingfond konc
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1 dl grädde
- 2 msk smör
Dekoration:
färsk timjan
Kycklingköttbullar
Gör så här
1
Mixa eller mal kycklingköttet. Tillsätt salt, peppar, timjan, kycklingfond, senap, potatismjöl, ägg och grädde. Rör till en jämn smet.
2
Forma små köttbullar i handen med hjälp av en vattensköljd sked. Lägg upp dem på smörpapper.
3
Stek köttbullarna i smör i omgångar, ca 5 minuter. Servera köttbullarna varma på påskbordet. Dekorera med timjan.