RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med svamp

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st broccoli
  • 125 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • ris
  • sallad tomater

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Blanda mjöl och paprikapulver, och vänd runt kycklingen i blandningen. Stek kycklingen i en stekpanna med smör.
2
Skala och hacka löken fint. Dela broccolin i mindre buketter och skiva svampen. Lägg allt i stekpannan och fräs i 5 minuter.
3
Späd med crème fraiche, vatten och fond, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan med ris, sallad och tomater.

Recept