Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 2 msk smör
- salt, svartpeppar
- 2 tsk dragon finhackad färsk
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl äppelcider
- 1 dl vispgrädde
- 1 st knippe rädisor
- 250 g grön sparris
- 2 msk maizena ljus redning
Garnera med:
färsk dragon
Servera med:
kokt ris
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna och bryn dem runt om i en het stekpanna med smör, ca 5 minuter. Salta och krydda med peppar och dragon. Lägg över i en gryta.
2
Tillsätt vatten, fond, cider och grädde. Koka upp och låt sjuda, ca 5 minuter.
3
Ansa rädisorna och halvera dem. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Tillsätt rädisor och sparris till grytan och sjud i 2 minuter.
4
Red av med ljus redning och smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med dragon och servera med kokt ris.