Du behöver
- 1 st kyckling stor ca 1200-1400 g
- 1 st citron
- 1 st apelsin
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 2 st gula lökar
- 0.5 st cocktailtomater ask
- 2 msk tomatpuré
- 3.5 st plommon
- 1 msk kapris
- 2 dl vitt vin
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- krasse
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och torka av den. Dela den i ca 8 bitar. Lägg bitarna i en plastpåse.
2
Pressa saften ur 1/2 citron och 1/1 apelsin. Häll det över kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.
3
Ta upp kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.
4
Skala lök och vitlök. Hacka den fint och fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Lägg över det i grytan.
5
Tillsätt pressad saft av 1/2 apelsin och 1/2 citron, vin, salt, peppar och tomatpuré. Dela tomaterna och lägg ner dem i grytan. Låt allt puttra under lock ca 30 minuter.
6
Kärna ur och strimla paprikorna. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i klyftor. Lägg ner plommon och paprika i grytan tillsammans med kapris. Låt grytan puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och klipp över krasse.
Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den med lite Maizena för mörka såser.