Kycklinggryta med plommon

En mustig kycklinggryta som smakar gott tillsammans med kokt ris.

Du behöver

  • 1 st kyckling stor ca 1200-1400 g
  • 1 st citron
  • 1 st apelsin
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 2 st gula lökar
  • 0.5 st cocktailtomater ask
  • 2 msk tomatpuré
  • 3.5 st plommon
  • 1 msk kapris
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • krasse

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka av den. Dela den i ca 8 bitar. Lägg bitarna i en plastpåse.

2
Pressa saften ur 1/2 citron och 1/1 apelsin. Häll det över kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.

3
Ta upp kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.

4
Skala lök och vitlök. Hacka den fint och fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Lägg över det i grytan.

5
Tillsätt pressad saft av 1/2 apelsin och 1/2 citron, vin, salt, peppar och tomatpuré. Dela tomaterna och lägg ner dem i grytan. Låt allt puttra under lock ca 30 minuter.

6
Kärna ur och strimla paprikorna. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i klyftor. Lägg ner plommon och paprika i grytan tillsammans med kapris. Låt grytan puttra ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och klipp över krasse.


Kommentar:
Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den med lite Maizena för mörka såser.

Scroll to Top