Du behöver
- 900 g kyckling lårfilé av
- 2 msk smör
- 250 g steklök
- 2 msk kycklingfond konc
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 st rosmarin stor kvist
- 0.5 st citron
- salt svartpeppar
- 2 msk redning Maizena
Servera med:
pasta kokt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela lårfiléerna i fyra bitar. Bryn dem på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2
Lägg löken i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet och spola av löken hastigt i kallt vatten. Skala och bryn löken i lite smör och lägg över i grytan.
3
Tillsätt fond, vin, vatten, tomatpuré, rosmarin och finrivet citronskal. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Red av grytan och låt den koka i 3 minuter. Servera med kokt pasta.