Kycklinggryta med äpple och vitlök

Du behöver 500 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk kycklingfond 2 dl vatten 2 dl...

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st äpple
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk redning maizena

Gör så här

1
Strimla kycklingen och stek i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med kycklingen ett par minuter.

2
Pressa i vitlöken och späd med fond, vatten och grädde. Koka i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg ner i grytan och koka i 5 minuter.

4
Krydda med salt, peppar och timjan och red av grytan. Koka i 3 minuter.

Scroll to Top