Kycklinggratäng

Du behöver 600 g kycklingfilé salt och peppar 2 msk smör 1+1 1 st purjolök 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0.5 dl mango...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör 1+1
  • 1 st purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl riven ost

Servera med:

ris
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg över i en ugnsform.

2

Ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Häll såsen över kycklingen.

3

Strö över cashewnötter, delade tomater och ost, och gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top