Kycklingfilé med currysås

Du behöver 300 g kycklingfilé salt och peppar smör eller margarin Currysås: 0.5 st gul lök 0.5 st äpple 1 tsk currypasta 2 dl vatten...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • smör eller margarin

Currysås:

0.5 st gul lök
0.5 st äpple
1 tsk currypasta
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
0.5 dl grädde

Gör så här

1
Krydda kycklingen och bryn den i en stekpanna med smör. Tillsätt lite vatten och stek klart under lock.

2
Currysås: Skala och hacka lök och äpple och fräs i en stekpanna med smör ett par minuter. Tillsätt currypasta, vatten, fond och grädde och koka i 10 minuter. Mixa såsen med stavmixer och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer curry. Servera med ris och kokta morötter.

Scroll to Top