RECEPT FRÅN HJ

Kycklingfilé fylld med paprika och salami

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 8 skiva salami
  • 1 st röd paprika
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • Servera med:

  • ris
  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika. Paprikan som blir över sparas till topping. Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form.

2

Blanda grädde, vatten, fond, soja och häll ner i formen. Strö över resten av paprikan. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Servera med ris och sallad.


Recept