RECEPT FRÅN HJ

Kycklingbuljong

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 liter

Du behöver

  • 1 st kyckling skrov, vingar och ben av 1 kyckling eller ryggen från 2 kycklingar
  • 3 l vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 st kvist persilja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpepparkorn

Gör så här

1

Skölj benen och lägg dem i en stor gryta. Häll på vattnet och koka upp. Skumma väl.

2

Skala löken och skölj purjolöken väl. Skala palsternacka och morot. Skär lök, purjolök, palsternacka, morot och selleri i grova bitar och lägg ner i grytan tillsammans med persilja, salt och peppar. Koka upp och småkoka under lock i 2 timmar. Skumma om det behövs.

3

Sila buljongen och koka upp den igen. Koka ihop den i 3 minuter. Låt den kallna om den ska sparas.


Kommentar:
Mängden blir till knappt 2 liter fond.

Recept // Fler kycklingrecept