Kyckling tandoori

Du behöver 1 st kyckling hel 3 st kycklingklubbor 1 st lime pressad saft 2.5 tsk salt 2 msk smör smält Marinad: 300 g curry...

Du behöver

  • 1 st kyckling hel
  • 3 st kycklingklubbor
  • 1 st lime pressad saft
  • 2.5 tsk salt
  • 2 msk smör smält

Marinad:

300 g curry Sharwood
3 dl turkisk yoghurt

Till servering:

yoghurt myntakryddad
basmatiris
naanbröd ev

Ugn: 250° grill

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Stycka kycklingen i sex delar, vingar, lårklubbor och bröst. Ta bort skinnet på kycklingdelarna, även på de extra lårklubborna. Gnid in kycklingdelarna med limesaft och salt.

2
Marinad: Blanda samman Tandoori curry paste och yoghurt till en marinad. Lägg kycklingdelarna i en form och fördela marinaden runt alla delarna. Täck över formen med plastfolie och låt stå i kylen i ca 12 timmar.

3
Sätt ugnen på grill och lägg kycklingdelarna på ett ugnsgaller med en långpanna under. Pensla kycklingdelarna med smält smör. Grilla i övre delen av ugnen, ca 15 minuter per sida. Du vet att kycklingköttet är genomgrillat när köttsaften är helt genomskinlig utan röda inslag.

4
Servera kycklingen med myntakryddad yoghurt, kokt basmatiris och ev naanbröd.

Scroll to Top