Du behöver
- 1 st kyckling hel
- 3 st kycklingklubbor
- 1 st lime pressad saft
- 2.5 tsk salt
- 2 msk smör smält
Marinad:
300 g curry Sharwood
3 dl turkisk yoghurt
Till servering:
yoghurt myntakryddad
basmatiris
naanbröd ev
Ugn: 250° grill
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Stycka kycklingen i sex delar, vingar, lårklubbor och bröst. Ta bort skinnet på kycklingdelarna, även på de extra lårklubborna. Gnid in kycklingdelarna med limesaft och salt.
2
Marinad: Blanda samman Tandoori curry paste och yoghurt till en marinad. Lägg kycklingdelarna i en form och fördela marinaden runt alla delarna. Täck över formen med plastfolie och låt stå i kylen i ca 12 timmar.
3
Sätt ugnen på grill och lägg kycklingdelarna på ett ugnsgaller med en långpanna under. Pensla kycklingdelarna med smält smör. Grilla i övre delen av ugnen, ca 15 minuter per sida. Du vet att kycklingköttet är genomgrillat när köttsaften är helt genomskinlig utan röda inslag.
4
Servera kycklingen med myntakryddad yoghurt, kokt basmatiris och ev naanbröd.