Kyckling- och baconpasta

En krämig sås med bacon och avokado.

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 140 g bacon
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 st avokado
  • 1 msk senap
  • 2 msk hackad persilja
  • pasta t ex pastahjärtan

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Strimla kycklingen, salta och peppra, och bryn den i en stekpanna med smör. Ta upp kycklingen. Strimla baconet och stek det i pannan. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper.

2
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Lägg kyckling, bacon, paprika, crème fraiche, mjölk och fond i en kastrull och koka upp.

3
Tärna avokadon och lägg i den tillsammans med senap och persilja. Smaka av med salt och peppar och koka i 5 minuter.

4
Koka pastan enligt förpackningen och servera till. Strö över persilja.

Scroll to Top