Kyckling med rostad sötpotatis och basilikasås

Du behöver 800 g sötpotatis 1 msk ingefära riven 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja salt peppar 1 st kyckling grillad 150 g fetaost 1...

Du behöver

  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt peppar
  • 1 st kyckling grillad
  • 150 g fetaost
  • 1 st sallad 65 g
  • 1 st röd paprika
  • 2 st nektariner

Dressing:

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
0.5 dl basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och klyfta sötpotatisen. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

2
Dela kycklingen och rensa ur köttet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Tärna fetaosten. Skölj och slunga salladen torr. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Klyfta nektarinerna.

3
Lägg upp sötpotatis, kyckling, fetaost, sallad, paprika och nektariner på ett stort fat.

4
Dressing: Rör ihop yoghurt, honung och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.

Scroll to Top