Kyckling med mozzarella och salami

Kycklingen varvas med mozzarella, salami och soltorkade tomater innan allt täcks av en krämig sås. Toppa med frästa champinjoner och gratinera i ugnen.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • ½ tsk lökpulver
  • 1+1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk maizenaredning
  • 150 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g mozzarella
  • 70 g salami
  • 10 soltorkade tomater

Topping:

½ dl basilika

Servera med:

Rostad potatis
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt, peppar och lökpulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten. Tillsätt grädde och fond och koka upp. Red av såsen och smaka av med salt och peppar.

2

Ansa och skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in.

3

Skiva kycklingen, som inte är klar. Varva kyckling och skivad mozzarella, salami och tomater i en smord ugnsform. Häll på såsen och strö över svampfräs. Gratinera i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Toppa med basilika och servera med rostad potatis och sallad.

Scroll to Top