RECEPT FRÅN HJ

Kyckling med mozzarella och salami

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 600 gram kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 teskedar lökpulver
  • 2 matskedar smör 1+1
  • 2 deciliter vatten
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1 matsked kycklingfond
  • 1 matsked maizenaredning
  • 150 gram champinjoner
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 250 gram mozzarella
  • 70 gram salami
  • 10 stycken soltorkade tomater
  • Topping:

  • 0.5 deciliter basilika
  • Servera med:

  • Rostad potatis
  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt, peppar och lökpulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten. Tillsätt grädde och fond och koka upp. Red av såsen och smaka av med salt och peppar.

2

Ansa och skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in.

3

Skiva kycklingen, som inte är klar. Varva kyckling och skivad mozzarella, salami och tomater i en smord ugnsform. Häll på såsen och strö över svampfräs. Gratinera i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Toppa med basilika och servera med rostad potatis och sallad.


Recept