Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 4-8 skiva kallrökt skinka
  • 1 msk smör
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 st burk körsbärstomater
  • 2 burk vita bönor à 400 gram
  • 2 st rostade paprikor
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Servera med: bröd

    Ugn: 175°

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt och peppar. Strö över timjan och linda in filéerna i skinka. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°.

2

Skala och hacka  lök och vitlök och fräs det i en kastrull med olja. Tillsätt vin, vatten, fond och tomater, och koka ihop i 10 minuter.

3

Skölj av bönorna väl och rör ner i såsen. Dela paprikorna i bitar och lägg ner i såsen. Koka upp och smaka av med salt, peppar, oregano och vinäger. Skiva upp kycklingen och servera med bönröran, bröd och crème fraiche.


Kommentar:
Rostad paprika finns att köpa färdig på burk.

Recept // Fler kycklingfilérecept