Du behöver
- 1 st kyckling stor
- salt peppar
- 1 st purjolök
- 1/2-1 st röd chilipeppar
- 1 st hönsbuljong
- 1 st burk kokosmjölk
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 3 msk mango-chutney
Garnering:
stjärnfrukt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och dela den i 8-10 bitar. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin.
2
Bryn kycklingbitarna gyllene runt om i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en gryta. Fräs purjon i lite matfett några minuter. Lägg över den i grytan.
3
Låt kycklingen eftersteka på svag värme under lock 20-30 minuter eller tills köttsaften är klar. Ta upp kycklingen.
4
Tillsätt chili, smulad buljong, kokosmjölk och mango-chutney. Låt såsen koka upp.
5
Rör ut yoghurten med mjöl och rör ner det i grytan. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt allt bli genomvarmt.
6
Garnera med skivad stjärnfrukt och bjud kokt ris till.