Kyckling i kokossås

Kycklingen får spännande smak av den heta såsen.

Du behöver

  • 1 st kyckling stor
  • salt peppar
  • 1 st purjolök
  • 1/2-1 st röd chilipeppar
  • 1 st hönsbuljong
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk mango-chutney

Garnering:

stjärnfrukt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och dela den i 8­-10 bitar. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin.

2
Bryn kycklingbitarna gyllene runt om i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en gryta. Fräs purjon i lite matfett några minuter. Lägg över den i grytan.

3
Låt kycklingen eftersteka på svag värme under lock 20-­30 minuter eller tills köttsaften är klar. Ta upp kycklingen.

4
Tillsätt chili, smulad buljong, kokosmjölk och mango-chutney. Låt såsen koka upp.

5
Rör ut yoghurten med mjöl och rör ner det i grytan. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt allt bli genomvarmt.

6
Garnera med skivad stjärnfrukt och bjud kokt ris till.

Scroll to Top